איך לבחור אחסון (הוסטינג) עבור אתר וורדפרס

בחירת שירות אחסון (הוסטינג) עבור אתר וורדפרס או למעשה כל סוג אחר של אתר אינטרנט, היא אחת מן ההחלטות החשובות ביותר שבעלי אתר אינטרנט צריכים לקבל.

בחירה באחסון וורדפרס איכותי, או לחילופין גרוע, יכולה להשפיע באופן מכריע על ביצועי האתר, אבטחת המידע שעליו, והיכולת לעשות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.

הקדמה קצרה לצורך היכרות עם עולם אחסון האתרים (הוסטינג)

כל אתר ברשת האינטרנט הוא למעשה אסופה של קבצים המאוחסנים על גבי שרת אינטרנט.

שרתי אינטרנט הם למעשה מחשבים הבנויים ומוגדרים לאפשר גישה לקבצים המאוחסנים עליהם (אתרים למשל) מעל גבי האינטרנט.

כאשר מישהו צופה באתר אינטרנט באמצעות המחשב או הטלפון הנייד, מבוצעות עשרות פעולות מאחורי הקלעים בין שרת האינטרנט – ובין המחשב או הטלפון של הגולש. בתהליך זה מועברים קבצים שונים משרת האינטרנט אל מחשבו של הגולש, ועל בסיס קבצים אלה מציג הדפדפן את דף האינטרנט המבוקש.

זהו תיאור מופשט מאוד בקליפת האגוז של התהליך מאחורי מרבית טכנולוגיות הרשת כיום.

אחסון שיתופי או פרטי

כפי שהוסבר מעלה, כל אתר זקוק לשרת אינטרנט שיאחסן אותו. תפעול שרת אינטרנט דורש השקעה לא מבוטלת של זמן ועלותו אינה נמוכה. כאשר מדובר באתר חדש, או אתר שאין לו מטרות רווח מוגדרות, ההוצאה על אחזקת שרת פרטי עלולה להפוך את כל הפרויקט לבלתי אפשרי.

אך אל דאגה, יש לכך פתרון שעובד לא רע בכלל – אחסון שיתופי.

שירות אחסון אתרים שיתופי מאפשר לאחסן מספר רב של אתרים על גבי שרת בודד אחד. לרוב אין קשר בין האתרים השונים ובעלי האתרים. ספק האחסון השיתופי הוא הגורם המקשר, ומולו פועל כל בעל אתר בנפרד.

אחסון שיתופי מוריד באופן משמעותי את מחיר "כרטיס הכניסה" לבעלי אתרי אינטרנט חדשים. תמורת מספר דולרים בודדים האתר שלכם יכול להיות באוויר.

כמה מהיתרונות הבולטים של אחסון שיתופי:

  • מחיר זול מאוד בהשוואה לאחסון פרטי
  • אין צורך להתעסק עם תחזוקה שוטפת של השרת, אבטחה, עדכוני תוכנה, ועוד שלל משימות אחרות.
  • אין צורך להקים את השרת בעצמך ולהתעסק עם הגדרות מסובכות.

ויש גם חסרונות:

  • המשאבים העומדים לרשות האתר שלך יהיו מוגבלים
  • רמת האבטחה עם אחסון שיתופי נמוכה יותר (אך לרוב מספקת)
  • אין אפשרות לבצע התאמה אישית של השרת לצרכים שלכם – One size fits all

מהן ההשפעות של ספק האחסון על האתר שלך

ביצועים

ספק האחסון שתבחרו עבור האתר שלכם, דומה לדלק המניע את המכונית שלכם. במידה ותבחרו בדלק המגיע ממקור מפוקפק ובאיכות ירודה, הרכב שלכם יקרטע. באותה מידה ספק אחסון גרוע יגרום לאתר שלכם להתנהג בצורה בלתי יציבה ואיטית.

שרתי אחסון שיתופי יודעים אמנם לחלק את משאבי השרת בין האתרים השונים שהם מאחסנים, אולם ככל שכמות האתרים על השרת עולה, מחולקים המשאבים למנות קטנות יותר, וכך יורדת רמת הביצועים הכללית של כל אתר ואתר.

ספק אחסון שיתופי איכותי ואמין, ידע להגביל את כמות האתרים על כל שרת, ולבודד אתרים עם דרישות משאבים יוצאי דופן.

אבטחה

שימוש בשרת אחסון שיתופי משאיר את כל נושא אבטחת המידע בידיו של ספק האחסון. אמנם לא תמיד מדובר בחסרון ובסך הכל זה מוריד מבעל האתר כאב ראש לא קטן, אך צריך לזכור כי על כל טעות שספק האחסון יעשה – אתם והאתר שלכם תהיו אלה שישלמו את המחיר.

יש לציין כי רוב ספקי האחסון הגדולים והמוכרים נוהגים באחריות רבה בכל מה שקשור לאבטחה. אם בחרתם להשתמש באחד מספקי האחסון הזולים והלא מוכרים, כדאי לברר היטב מהם אמצעי האבטחה שהוא מספק.

זמינות שרתים

כל שרת אינטרנט יכול להיות בלתי זמין לפרק זמן כלשהו. לעתים השרת מכובה לצורך פעולת תחזוקה, ולעתים השרת כבוי בעקבות תקלה כלשהי.

ספקי אחסון שיתופי נוהגים לציין במפרט השירות שלהם את רמת הזמינות לה הם מתחייבים. בדרך כלל מדובר על 98 אחוז ומעלה. זהו נתון סביר ומתקבל על הדעת כאשר מדובר באחסון שיתופי.

חשוב לזכור כי כאשר עושים שימוש באחסון שיתופי, לא תהיה לנו כל שליטה על הזמנים שבהם יבחר ספק האחסון להוריד את השרת מהאוויר לצורך תחזוקה.

במקרה של שרת פרטי הדאגה לזמינות השרת מונחת על כתפי מפעיל השרת.

טכנולוגיה

ספקי אחסון שיתופי בדרך כלל אינם מאפשרים גישה ישירה אל הגדרות שרת האחסון. הטעמים לכך מובנים, הרי לא ניתן לאפשר לכל בעל אתר להגדיר את השרת כרצונו – דבר העלול לשבש את פעולתם אל אתרים אחרים על השרת.

חשוב מאוד להבין כי למרות החסרונות של עבודה עם אחסון שיתופי, מדובר בפתרון יעיל ואפילו מומלץ עבור אתרים פרטיים חדשים, בסדר גודל קטן ואפילו בינוני.

איך לבחור ספק אחסון עבור אתר וורדפרס

על מנת לבחור באחסון מתאים עבור אתר וורדפרס או כל אתר אחר, יש להתחשב במספר פרמטרים עיקריים כפי שיפורט להלן:

תנועה (טראפיק)

יש לבצע הערכה אובקיטיבית של צפי כמות הכניסות לאתר. באם במקביל להקמת האתר מתוכנן גם קמפיין שיווקי גדול הרי שהצפי הוא לכמות כניסות גבוהה. פרטים נוספים שיכולים לסייע הם זיהוי הנישה בה פועל האתר והערכת גודל קהל היעד בנישה זו.

עבור אתרים פעילים עם יותר מכמה מאות כניסות ביום – מומלץ לבחור באחסון פרטי על גבי שרת ייעודי. 

אבטחה

מהן דרישות האבטחה שלנו? במידה ומדובר בבלוג אישי או אתר מידע כלשהו יתכן ודרישות האבטחה שלנו נמוכות יחסית. במידה ויש הצלבה עם שאר הפרמטרים, ניתן להסתפק באחסון שיתופי.

לעומת זאת, ככל והאתר שלנו עתיד לאסוף מידע אישי מן הגולשים, או לאפשר פעולות כספיות כלשהן – מומלץ לבחור באחסון פרטי על גבי שרת ייעודי.

טכנולוגיה

מהן הדרישות הטכנולוגיות שלנו? במידה ורוב הפעילות באתר שלנו מבוססת על העלאת מאמרים, פרסום תמונות וכו' הרי שהדרישות הטכנולוגיות שלנו הן די בסיסיות, וסביר להניח כי כל שירות אחסון שיתופי יענה עליהן.

ככל ואנו עתידים להשתמש בטכנולוגיות חדשניות, עולים הסיכויים כי שירות האחסון השיתופי יתקשה לספק אותן ונהיה זקוקים לאחסון פרטי על שרת ייעודי. באופן זה יתפשר לנו להשתמש בכל טכנולוגיה קיימת לפי בחירתנו.

 כניסות צפויות לאתראבטחהטכנולוגיה
אחסון שיתופינמוך (בערך 100 – 500 ביום)בסיסיתבסיסית
אחסון פרטי – שרת ייעודיגבוה ( 500 כניסות ביום ומעלה)מתקדמתמתקדמת

שאלות נפוצות בנוגע לבחירת אחסון (הוסטינג)

לאחר שבחרתי בספק אחסון, האם אוכל לשנות את דעתי?

בהחלט כן. תוכלו להחליט בכל שלב להעביר את האתר לספק אחסון אחר. כדאי רק לזכור כי ככל שהאתר ותיק יותר ומאכלס מידע רב יותר, פעולת העברת האתר עלולה להיות יותר מורכבת.

אתר ותיק בדרך כלל כולל כמות רבה של קבצי מדיה (תמונות, סרטונים, קבצי PDF וכו'), תוספי וורדפרס והגדרות שיהיה צריך כנראה לחדש עם שינוי ספק האחסון.

האם יש רשימת ספקי אחסון וורדפרס מומלצים?

ישנם מספר ספקי אחסון ידועים, ניתן לבחור מביניהם ללא חשש כאשר מדובר באחסון אתר וורדפרס.

כמובן שיש הבדלים כאלה ואחרים בין הספקים האלה, טיב שירות הלקוחות יכול להשתנות, חלוקת שטח האחסון המוקצה לכל חבילת אחסון, שירותי ערך מוסף וכדומה.

כמו בהרבה תחומים אחרים בחיים, גם כאשר בוחרים ספק אחסון כדאי לערות סקר שוק מקדים, לבחון היטב מה מציעה כל חבילת אחסון, ומה הכי עונה לתקציב ולדרישות שלכם.

להלן רשימת ספקי אחסון מומלצים שקשה יהיה לטעות בבחירה באחד מהם:

האם ספק האחסון שלי צריך להיות ספק הדומיין שלי?

ממש לא! ניתן לרכוש דומיין אצל כל רשם דומיין מוסמך. לא חייבים לעשות שימוש בשירות האחסון אותו מספק רשם הדומיין.

האם יש המלצות על ספקי אחסון וורדפרס בחינם?

לצערי, לא.

ההמלצה שלי היא לא לעשות שימוש בשירותי אחסון חינם, אפילו כאשר מדובר באתר בראשית דרכו. עשו לעצמכם טובה גדולה ושלמו את 2 או 3 דולרים בעבור חשבון הוסטינג בסיסי ביותר. זה יהיה שווה את זה.

האם יש חשיבות למיקום הגיאוגרפי של שרת האחסון?

במידה והאתר שלכם פונה אל קהל יעד במדינה מסוימת, יש יתרון למיקום השרת באותה מדינה והדבר יכול אף לתרום לביצועי האתר במידה מסוימת.

שימו לב כי העיקרון הזה משמעותי בעיקר עבור אתרים עם תעבורת גולשים בנפח גדול מאוד. במקרה כזה לכל אלמנט בשרשרת ההוסטינג יש השפעה רבה על התוצאה הסופית.

במידה ומדובר באתר אישי או אתר עסקי פרטי, ניתן בהחלט לשקול לאחסן את האתר על שרת בחו"ל – בדרך כלל במחיר נמוך יותר. רובם של גולשי האינטרנט נהנים כיום ממהירות גלישה גבוהה מאוד, ואינם מבחינים בהבדל ממשי בגלישה לאתר המאוחסן בחו"ל או במדינת המוצא שלהם.

האם ניתן להקים אתר ללא אחסון?

התשובה הקצרה היא: לא.

ניתן לפתח אתר בסביבת פיתוח מקומית, כלומר על גבי מחשבו האישי של המפתח. אולם האתר יהיה זמין רק באמצעות אותו מחשב מקומי. על מנת לאפשר לכלל גולשי האינטרנט גישה לאתר שלכם, יש צורך פתרון הוסטינג כלשהו.

מיהו ספק האחסון השיתופי הטוב ביותר?

יש רבים וטובים. אם הייתי צריך לבחור מתוך הניסיון האישי שלי אז:

  • Bluehost ו- Hostgator נותנים בדרך כלל תמורה הולמת להשקעה הכספית.
  • Siteground אפשרות פחות זולה אך מקבלים בתמורה תמיכה וביצועים טובים יותר.

שוב, מדגיש כי קיימים ודאי ספקי אחסון טובים רבים שלא הוזכרו במאמר כאן, מן הסיבה הפשוטה שלא יצא לי להתנסות עם השירות שלהם.

יש לכם שאלה בנושא הוסטינג? רוצים להעיר או להביע את דעתכם על המאמר? נשמח לקבל את תגובתכם באמצעות הטופס המופיע מטה.

אודות מערכת אייפרס
מערכת אייפרס מגישה מדריכים ומאמרים הנכתבים על ידי מומחי וורדפרס מנוסים ומקצועיים.

אין עדיין תגובות. התגובה הראשונה יכולה להיות שלך!

יש לך מה להוסיף?

כתובת המייל שלך לא תפורסם


*